Air hockey puckar

För att få ut så mycket som möjligt utav ett air hockey spel så gäller det att ha bra utrustning. Använder man skadad utrustning kan matchen gå hur som helst. Något som är viktig att ha helt är air hockey puckarna. För att veta om ens air hockey puck är hel kan man kolla efter sprickor, slitningar som gör att formen har blivit annorlunda och om det är ojämna ytor på sidorna som ligger mot air hockey planen. Air hockey puckar är gjorda på materialet lexan som är ett ytterst reptåligt material. Om pucken då är sliten eller ojämn har den använts mycket och intensivt – det kan då vara dags att köpa nya puckar till air hockey spelet.

>> Köp ditt Airhockeybord på Spelbord.se

Att köpa puck
Det finns olika storlekar på puckar till air hockey. Beroende på storleken på ditt air hockey bord kan du behöva allt från ”mini” puckar till stora puckar. Oftast får man med ett matchande sett puckar när man först köper bordet så är du osäker på vilken storlek på puck du behöver till ditt bord kan du alltid mäta puckarna du redan har – man vill varken ha förstora eller försmå. I de flesta fallen köper man puckar i pack. Så att du får flera vid ett köp – självklart går det också att köpa enbart en om man vill det. Däremot är det bra att köpa flera på en gång så har man redan en ny om den gamla bli sliten.
Air hockey pucka kommer i många olika färger. Det finns gröna, blå, röda, rosa, svarta, gula och så vidare. Färgen har oftast ingen betydelse för hur bra den är – det är mer en smaksak. Är ditt air hockey bord blått kanske en röd puck passar eller den blåa. Med ett rött bord bör du passa dig för den rosa air hocke pucken.