Air hockey pushers

Air hockey pushers är det man använder för att skjuta pucken mot motståndarens mål. Pushers kan även kallas för mallet, strikers och paddles. Dessa pushers är gjorda av plast och en mjuk matta som sitter på pusherns undersida för att enklare kunna glida över planens yta.
Air hockey pushers kan komma i olika form och färg. Oftast är dessa runda med en knopp på som man ska hålla i för att kunna skjuta air hockey pucken över planen. De andra varianterna kan ha högre kanter runt om knoppen och vissa har en annan typ av ”handtag.” Det alla pushers har gemensamt är att de är runda och har en matta på undersidan. Pushers finns även i många olika färger all från svart till lysande grön.

>> Köp ditt Airhockeybord på Spelbord.se

Köpa pushers
Det finns air hockey bord i olika storlekar och därför måste man anpassa sin pusher efter bordet. Har man ett litet bord köper man en liten pusher. För att vara på den säkra sidan kan man mäta dem man redan har. Köper man ett air hockey bord brukar man få med en uppsättning pushers i rätt storlek.
När man köper pushers brukar man köpa dem i par om två. Vill man enbart ha en brukar man behöva få be om det. Köp av två pushers på en gång är smart då pushers oftast blir likna slitna. Är en pusher sliten kan det vara bra att kolla om den andra också är sliten. Då air hockey kräver två spelare för att spelas används båda pusherna lika mycket. Är plast kanten på en pusher sönder kan man göra illa sig mo den används – därför råds det till att köpa en ny pusher så fort kanten gått sönder. Särskilt om man vet att yngre barn kommer att spela. Sönder slagen plast kan skapa vassa kanter som river upp skinnet.